Postani del zgodbe tudi ti!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale

 

 

 

Špela Šolaja, Ambasadorka More Than Beauty

Sem Špela Šolaja, 20. letna študentka, ki že od nekdaj najbolj uživa v stvareh, pri katerih lahko izraža svojo kreativnost. Sem oseba, ki občuduje unikatnost, drugačnost in posebnost.
Svojo strast sem tako našla v modi, skozi katero se lahko tudi sama izražam, zato sem se takoj prepoznala v zgodbi projekta More Than Beauty, ki podpira ravno to.

Vse se je začelo z mojim sodelovanjem pri projektu Miss Slovenija za Miss Sveta 2019. Projekt Miss Slovenije je v zadnjim letih postavil nove temelje, katerim samo zunanja lepota deklet ni dovolj. Če vprašaš mene imamo dekleta in ekipa, ki sodelujemo pri projektu res lepo poslanstvo, pri katerem z majhnimi koraki v pravo smer naredimo res veliko za našo prelepo Slovenijo. Projekt podpira slovenske kraje, podjetnike, športnike, kulturno in naravno dediščino, ter jim pomaga, da na ta način stopijo v ospredje in postanejo bolj prepoznavni. Na tem pa temelji tudi zgodba More Than Beauty, ki posebnim,manjšim, po našem ne dovolj opaženim podjetnikom, obrtnikom, idejam, okolju daje priložnost, da se pokažejo širšem trgu. 


Konec oktobra, se je s finalno prireditvijo moje sodelovanje pri projektu Miss Slovenija končalo, istočasno, pa se je začela pisati moja zgodba pri More Than Beauty. Hvaležna sem, da sem bila lahko del tega projekta, ki mi je odprl oči in pokazal pomembnost ohranjanja naše kulturne in naravne dediščine. Velikokrat sem mogla stopiti iz svoje cone udobja in si tako zgradila boljšo samozavest in izboljšala svoje javno nastopanje. Vse to, pa je bila zagotovo dobra odskočna deska za nadaljevanje moje zgodbe pri projektu More Than Beauty.
Trenutno je za nami otvoritev 1. showroom-a, ki pa se bo čez leto selil po vsej Sloveniji. Izdali smo tudi svoj prvi koledar, na katerem so predstavljeni kosi iz naše kolekcije. Res sem motivirana in polna idej, zato z ekipo že delamo na razvoju novega produkta, kateremu bom dodala delček svoje kreativnosti.


Spremljajte nas! 

Špela

 

 

 

Foto: Ivan Bliznetsov

  

Finalistke Miss Slovenije 2020 ustvarjale svoje poslovne načrte

21 julij 2020
Finalistke Miss Slovenije 2020 ustvarjale svoje poslovne načrte

V prostorih podjetniškega pospeševalnika Katapult so finalistke Miss Slovenije 2020 pred nekaj dnevi v sklopu predavanja Imagineering, ki ga je vodil soustanovitelj in predsednik slovenskega podjetja Dewesoft, dr. Jure Knez, gradile svoje poslovne načrte.
 
Podjetniška ideja še ni posel, ampak zgolj začetek dolgotrajnega ustvarjalnega procesa razvoja. V njem se najprej izoblikuje izdelek oziroma storitev ter organizacija, ki bo idejo razvijala, sledi ji izdelava poslovnega načrta in strategije za razvoj ideje, nato pa mora ideja prestati še številne izzive, da bi lahko pridobila še zunanje investitorje in tržni uspeh.

Mnogo inovativnih in zanimivih idej zamre, ker za njihov razvoj ni ustvarjenega dodelanega načrta in strategije. Zato smo pri projektu Miss Slovenije v sodelovanju s podjetjem Dewesoft in podjetniškim inkubatorjem Katapult za letošnje finalistke organizirali predavanje Imagineering, na katerem so za svoje poslovne in osebne ideje oziroma cilje ustvarjale načrte. Ker je za natančen, uspešen in močan načrt potrebno imeti kar nekaj izkušenj, je finalistke skozi proces ustvarjanja vodil in jim podal koristne smernice uspešen slovenski podjetnik, predsednik in soustanovitelj podjetja Dewesoft ter predsednik SBC, dr. Jure Knez.

Kaj sploh je Imagineering?

Imagineering je kreativno usmerjen proces razmišljanja, ki ga uporabljajo podjetja in posamezniki pri implementaciji kreativnih idej, vizij, ciljev v praktično obliko. Beseda je bila leta 1990 registrirana kot zaščitna znamka Disney Enterprises, Inc.  Prav Walt Disney naj bi razvil ta uporaben koncept, s katerim je ustvarjal kreativno zgodbo, ki jo pozna ves svet.

Finalistke Miss Slovenije 2020 so imele tako skozi predavanje Imagineering možnost ustvariti svoj osebni in/ali poslovni načrt za obdobje petih let in stopiti korak bližje do željenega cilja oziroma razvoja lastne poslovne ideje.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x