Postani del zgodbe tudi ti!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale

 

 

 

Špela Šolaja, Ambasadorka More Than Beauty

Sem Špela Šolaja, 20. letna študentka, ki že od nekdaj najbolj uživa v stvareh, pri katerih lahko izraža svojo kreativnost. Sem oseba, ki občuduje unikatnost, drugačnost in posebnost.
Svojo strast sem tako našla v modi, skozi katero se lahko tudi sama izražam, zato sem se takoj prepoznala v zgodbi projekta More Than Beauty, ki podpira ravno to.

Vse se je začelo z mojim sodelovanjem pri projektu Miss Slovenija za Miss Sveta 2019. Projekt Miss Slovenije je v zadnjim letih postavil nove temelje, katerim samo zunanja lepota deklet ni dovolj. Če vprašaš mene imamo dekleta in ekipa, ki sodelujemo pri projektu res lepo poslanstvo, pri katerem z majhnimi koraki v pravo smer naredimo res veliko za našo prelepo Slovenijo. Projekt podpira slovenske kraje, podjetnike, športnike, kulturno in naravno dediščino, ter jim pomaga, da na ta način stopijo v ospredje in postanejo bolj prepoznavni. Na tem pa temelji tudi zgodba More Than Beauty, ki posebnim,manjšim, po našem ne dovolj opaženim podjetnikom, obrtnikom, idejam, okolju daje priložnost, da se pokažejo širšem trgu. 


Konec oktobra, se je s finalno prireditvijo moje sodelovanje pri projektu Miss Slovenija končalo, istočasno, pa se je začela pisati moja zgodba pri More Than Beauty. Hvaležna sem, da sem bila lahko del tega projekta, ki mi je odprl oči in pokazal pomembnost ohranjanja naše kulturne in naravne dediščine. Velikokrat sem mogla stopiti iz svoje cone udobja in si tako zgradila boljšo samozavest in izboljšala svoje javno nastopanje. Vse to, pa je bila zagotovo dobra odskočna deska za nadaljevanje moje zgodbe pri projektu More Than Beauty.
Trenutno je za nami otvoritev 1. showroom-a, ki pa se bo čez leto selil po vsej Sloveniji. Izdali smo tudi svoj prvi koledar, na katerem so predstavljeni kosi iz naše kolekcije. Res sem motivirana in polna idej, zato z ekipo že delamo na razvoju novega produkta, kateremu bom dodala delček svoje kreativnosti.


Spremljajte nas! 

Špela

 

 

 

Foto: Ivan Bliznetsov

  

Polfinalistke Miss Slovenije 2020 na natečaju Naj pirhi Slovenskih novic

10 april 2020
Polfinalistke Miss Slovenije 2020 na natečaju Naj pirhi Slovenskih novic

Polfinalistke Miss Slovenije 2020 so tudi letos sodelovale na natečaju Naj pirhi Slovenskih novic, kjer so predstavile svoj pirh.

Slovenske novice, medijski poslovni partner projekta Miss Slovenije, je tudi letos, v uredniški izvedbi, izpeljal tradicionalni natečaj Naj pirhi Slovenskih novic. Na natečaju so v okviru slogana projekta Miss Slovenije, »Podpirajmo slovensko in podprimo Slovenijo«, sodelovale tudi letošnje polfinalistke Miss Slovenije 2020.

Vsaka polfinalistka je izdelala pirh, s katerim je z lastno kreativnostjo prepletla kulturne in/ali naravne značilnosti svojega domačega kraja in svojo osebnost.

Kot vsako leto je priznan slovenski etnolog, g. Janez Bogataj, izbral zmagovalko izziva, za katero meni, da je ustvarila najbolj unikaten in inovativen pirh.

Letošnja zmagovalka je polfinalistka Patricija Zorko, ki je izpihano jajce pobarvala s prašno barvo in ga zapekla v peči. Pirh je nato obarvala s perla barvo, da je dobila sijaj in jo dokončala z motivi v olivnih barvah.

 

Zmagovalka izziva Naj pirhi Slovenskih novic v kategoriji Miss Slovenije, Patricija Zorko, o svojem pirhu:

»Želela sem povezati strojništvo s pirhi, zato sem se odločila, da bom jajca prašno pobarvala. Najprej sem jih previdno spraznila in očistila, nato pa obesila na visečo mrežo. S pištolo za prašno barvanje sem jajca pobarvala in jih dala v peč kjer se barva na 200 stopinj Celzija stopi in zapeče. Ko so se jajca ohladila sem postopek ponovila s "perla" barvo, ki doda lep sijaj. Na koncu sem jajca še dodatno okrasila z olivnimi barvami.«Name:
Email:
Subject:
Message:
x