Postani del zgodbe tudi ti!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale

 

 

 

Špela Šolaja, Ambasadorka More Than Beauty

Sem Špela Šolaja, 20. letna študentka, ki že od nekdaj najbolj uživa v stvareh, pri katerih lahko izraža svojo kreativnost. Sem oseba, ki občuduje unikatnost, drugačnost in posebnost.
Svojo strast sem tako našla v modi, skozi katero se lahko tudi sama izražam, zato sem se takoj prepoznala v zgodbi projekta More Than Beauty, ki podpira ravno to.

Vse se je začelo z mojim sodelovanjem pri projektu Miss Slovenija za Miss Sveta 2019. Projekt Miss Slovenije je v zadnjim letih postavil nove temelje, katerim samo zunanja lepota deklet ni dovolj. Če vprašaš mene imamo dekleta in ekipa, ki sodelujemo pri projektu res lepo poslanstvo, pri katerem z majhnimi koraki v pravo smer naredimo res veliko za našo prelepo Slovenijo. Projekt podpira slovenske kraje, podjetnike, športnike, kulturno in naravno dediščino, ter jim pomaga, da na ta način stopijo v ospredje in postanejo bolj prepoznavni. Na tem pa temelji tudi zgodba More Than Beauty, ki posebnim,manjšim, po našem ne dovolj opaženim podjetnikom, obrtnikom, idejam, okolju daje priložnost, da se pokažejo širšem trgu. 


Konec oktobra, se je s finalno prireditvijo moje sodelovanje pri projektu Miss Slovenija končalo, istočasno, pa se je začela pisati moja zgodba pri More Than Beauty. Hvaležna sem, da sem bila lahko del tega projekta, ki mi je odprl oči in pokazal pomembnost ohranjanja naše kulturne in naravne dediščine. Velikokrat sem mogla stopiti iz svoje cone udobja in si tako zgradila boljšo samozavest in izboljšala svoje javno nastopanje. Vse to, pa je bila zagotovo dobra odskočna deska za nadaljevanje moje zgodbe pri projektu More Than Beauty.
Trenutno je za nami otvoritev 1. showroom-a, ki pa se bo čez leto selil po vsej Sloveniji. Izdali smo tudi svoj prvi koledar, na katerem so predstavljeni kosi iz naše kolekcije. Res sem motivirana in polna idej, zato z ekipo že delamo na razvoju novega produkta, kateremu bom dodala delček svoje kreativnosti.


Spremljajte nas! 

Špela

 

 

 

Foto: Ivan Bliznetsov

  

Pomoč za Andorja

11 junij 2017
Pomoč za Andorja

10.obletnica Rotary klub Ljubljana Barje in 1.obletnica Rotaract klub Ljubljana Barje je bila zaznamovana z velikom dobrodelnim dogodkom, ki so ga pripravili v konservatoriju za glasbo in balet na Ižanski cesti v Ljubljani. Ob pestrem spremljevalnem programu so se zbirala tudi sredstva za nakup novega inavlidskega vozička za fanta Andorja, ki je odličen košarkar, ki ima želje nastopiti tudi v slovenski reprezentanci.

Dogodek je bil zaznamovan z veliko mero dobrodelne note in zbirali so se prostovoljni prispevki, katerih tematika je bila mobilnost.

Eden ne more pomagati vsem, vsi pa lahko pomagamo nekomu.

ZGODBA O ANDORJU
Tudi ekipa Miss Slovenije je priskočila na pomoč Andorju, ki je po nesreči prikovan na invalidski voziček. Andor je star sedemnajst let in dijak tretjega letnika Viške gimnazije. Pred tremi leti je imel veliko nesrečo in po padcu iz 12.nadstropja ostal prikovan v invalidski voziček. Zaradi številnih poškodb je imel večkratne operacije v UKC Ljubljana in precej časa hospitaliziran preživel za štirimi stenami, kot na rehabilitacijskem inštitutu Soča. Po tej nesreči je potreboval dolgo časa, da je dojel kaj mi se mu zgodilo. Andor je bil aktiven športnik, judist in zato ga je želja po gibanju, kljub nesreči gnala dalje. 

Ko se je končala Andorjeva njegova strnjena rehabilitacija v Soči se je včlanil v društvo paraplegikov Ljubljanske pokrajine. Bil je povabljen na spoznavno srečanje in takratni predsednik društva g. Gregor Gračner  mu je predstavil košarko na vozičkih ter ga povabil na njihov trening. Andor je vabilo sprejel in tako vse do danes aktivno trenira košarko. Težava je v tem, da si vedno znova sposoja voziček, ki je prirejen za tovrstno gibanje. Igranje košarke mu je postalo tako všeč, da je posledično pridobival tudi več energije za učenje in vsakodnevne opravke. V igri zelo napreduje in zdaj potrebuje nov voziček, s katerim bi lahko začel trenirati tudi v Slovenski reprezentanci košarke na vozičkih. Njegova velika želja je, da bi postal član naše košarkaške reprezentance, in zaradi tega se zelo veseli novega vozička, ki bi mu pomagal pri doseganju tega cilja.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x