Postani del zgodbe tudi ti!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale

 

 

 

Špela Šolaja, Ambasadorka More Than Beauty

Sem Špela Šolaja, 20. letna študentka, ki že od nekdaj najbolj uživa v stvareh, pri katerih lahko izraža svojo kreativnost. Sem oseba, ki občuduje unikatnost, drugačnost in posebnost.
Svojo strast sem tako našla v modi, skozi katero se lahko tudi sama izražam, zato sem se takoj prepoznala v zgodbi projekta More Than Beauty, ki podpira ravno to.

Vse se je začelo z mojim sodelovanjem pri projektu Miss Slovenija za Miss Sveta 2019. Projekt Miss Slovenije je v zadnjim letih postavil nove temelje, katerim samo zunanja lepota deklet ni dovolj. Če vprašaš mene imamo dekleta in ekipa, ki sodelujemo pri projektu res lepo poslanstvo, pri katerem z majhnimi koraki v pravo smer naredimo res veliko za našo prelepo Slovenijo. Projekt podpira slovenske kraje, podjetnike, športnike, kulturno in naravno dediščino, ter jim pomaga, da na ta način stopijo v ospredje in postanejo bolj prepoznavni. Na tem pa temelji tudi zgodba More Than Beauty, ki posebnim,manjšim, po našem ne dovolj opaženim podjetnikom, obrtnikom, idejam, okolju daje priložnost, da se pokažejo širšem trgu. 


Konec oktobra, se je s finalno prireditvijo moje sodelovanje pri projektu Miss Slovenija končalo, istočasno, pa se je začela pisati moja zgodba pri More Than Beauty. Hvaležna sem, da sem bila lahko del tega projekta, ki mi je odprl oči in pokazal pomembnost ohranjanja naše kulturne in naravne dediščine. Velikokrat sem mogla stopiti iz svoje cone udobja in si tako zgradila boljšo samozavest in izboljšala svoje javno nastopanje. Vse to, pa je bila zagotovo dobra odskočna deska za nadaljevanje moje zgodbe pri projektu More Than Beauty.
Trenutno je za nami otvoritev 1. showroom-a, ki pa se bo čez leto selil po vsej Sloveniji. Izdali smo tudi svoj prvi koledar, na katerem so predstavljeni kosi iz naše kolekcije. Res sem motivirana in polna idej, zato z ekipo že delamo na razvoju novega produkta, kateremu bom dodala delček svoje kreativnosti.


Spremljajte nas! 

Špela

 

 

 

Foto: Ivan Bliznetsov

  

Svetovni pokal v slalomu na rolerji v Sloveniji

31 maj 2022
Svetovni pokal v slalomu na rolerji v Sloveniji

Minuli vikend je v Vuzenici na Koroškem potekal svetovni pokal v Slalomu na rolerji. Dogodku, z namenom podpiranja Slovenskih športnikov, smo se pridružili tudi pri projektu Miss Slovenije.

Pri projektu Miss Slovenije, ki deluje pod sloganom “Podpirajmo slovensko, podprimo Slovenijo”, se med drugim zavzemamo, da podpremo tudi slovenske športnike, različnih generacij. V vikendu med 27. in 29. majem 2022 so aktualna Miss Slovenije, Maja Čolić, Miss osebnosti, Klavdija Kastelic in lanska finalistka projekta, naša uradna fotografinja, Pia Dolar obiskale majhen koroški kraj, Vuzenico, kjer že drugo leto pod organizacijo Smučarskega kluba Vuzenica prirejajo svetovno prvenstvo v slalomu na rolerjih

aktualna miss slovenije maja čolić z ekipo SK vuzenica
Aktualna Miss Slovenije, Maja Čolić, z ekipo SK Vuzenice, ki je skrbela za organizacijo dogodka, kot tudi varnost na progi Sv. Primoža.

Smučarski klub Vuzenica, ki deluje že častnih 60 let, je letos drugo leto zapovrstjo organizirala svetovni pokal v slalomu na rolerji, pod uradnim imenom I feel Slovenia World Cup Inline slalom Vuzenica. Gre za eno izmed osmih tekem za svetovni pokal, ki se je organizirala v tem letu. Smučarski klub Vuzenica se s slalomom na rolerjih ukvarja že več let, vse skupaj pa se je začelo kot nadomestni trening, ki so ga zunaj zimske sezone organizirali za otroke iz kluba. 

klavdija kastelis s tekmovalci sk vuzenica
Klavdija Kastelic, Miss osebnosti z najmlajšimi člani SK Vuzenica

V petek je potekal prvi dan treninga, ko so tekmovalci lahko preizkusili asfaltno progo, dolgo 250 metrov, na kateri je bilo postavljenih več kot 30 količkov. Proga se je nahajala na Sv. Primožu na Pohorju, sam naklon pa je bil sedem-odstotni. V soboto je potekal pokal I feel Slovenia, kjer so razglasili najboljše v vsaki izmed kategorij. V nedeljo pa je potekala glavna tekma, tekma za svetovni pokal. Na sam dogodek je bilo prijavljenih kar 127 tekmovalcev iz 10 držav, enkrat več kot lani, najhitrejši pa so za prevoz proge potrebovali dobrih 25 sekund.

proga na Sv. Primožu svetovno prvenstvo v slalomu na rolerjih
Proga za slalom na rolerjih, ki se je nahajala na Sv. Primožu na Pohorju

Aktualna Miss Slovenije, Maja Čolić, je vse tri dni tekmovalce spodbujala na progi Sv. Primoža, v petek pa je na tiskovni konferenci spregovorila tudi nekaj besed o naši prečudoviti Sloveniji. Maja, kot ambasadorka Slovenije, je tako tudi tekmovalcem iz tujine predstavila državo, najdli pa so jo lahko na promocijskem prostoru I feel Slovenia. Prav tako so na promocijskem prostoru v dolini, na trgu v Vuzenici, Slovenijo predstavljale Klavdija Kastelic in Pia Dolar. Dekleta so sodelovale tudi na podelitvi medalj in pokalov najboljšim tekmovalcem. Vsem udeležencem iskreno čestitamo za odličen nastop!

maja colic, klavdija kastelic in pia dolar so sodelovale na podelitvi
Dekleta so sodelovale na podelitvi medalj in pokalov tekmovalcem

Tekme in dogajanje je v živo prenašala Skupina stroka.si, poslovni partner projekta Miss Slovenije in ekipa najboljših strokovnjakov na področju IT rešitev.

Foto: Arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x