Projekti

Projekt Miss Slovenije se zastavlja z novimi ciliji in v ospredje se postavlja Slovenija, slovenski izdelki, slovenski pokrovitelji, slovenski oblikovalci, domači glasbeniki, avtorji, slovensko podjetništvo, sam slovenski turizem... Določene blagovne znamke, ki so v projektu, bodo slovenska podjetja torej slovenske blagovne znamke, katerih predstavnica je Miss Slovenije. Vse kar pri lepotnem tekmovanju šteje je vsebina. Ne zgolj lepota, ki je le nekaj procentov celega projekta. Sama lepota ne šteje nič, če ji s projektom ne damo vsebine.

Pomoč otrokom

Na obisku v OŠ Gustava Šiliha Maribor

30 september 2017
Pomoč otrokom

V ospredju projekta Miss Slovenije je slogan podpiramo Slovensko s slovenskimi izdelki, pri čemer pomagajo domači poslovni partnerji širiti tudi zavest o medsebojni pomoči. Velik poudarek je na humanitarnem področju, kjer zajemamo različne segmente in tokrat je Miss Slovenije Maja Zupan obiskala učence OŠ Gustava Šilliha v Mariboru. Majo so sprejeli dijaki šole, ki so jo pogostili s čajem. Vidno ganjena Miss Slovenije pa ni mogla skriti solz ob toplem sprejemu, ki ga je bila deležna.

»Osnovno šolo obiskuje 210 otrok mladostnikov starih od 7 do 26 let z lažjo, zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem in gibalnem razvoju. Vsi strokovni delavci, ki delajo z otroki, želijo za vsakega posameznika najti tisto, kar bi mu omogočilo optimalen razvoj njegovih sposobnosti in hkrati zmanjšanje njegovih težav na najnižjo možno stopnjo. Ves čas iščejo nove poti in rešitve za olajšanje težav njihovih učencev, še posebej za učence, ki so popolnoma odvisni od tuje pomoči,« je povedala Maja.

Največ tuje pomoči in nege potrebujejo učenci z težkimi oblikami cerebralne paralize in drugimi oblikami gibalne oviranosti. Med vsemi učenci, ki obiskujejo šolo, jih 45 potrebuje tujo fizično pomoč pri vseh dnevnih opravilih ter vso osebno nego.

»Zaupali so mi, da ti učenci potrebujejo vsakodnevno pomoč pri hranjenju in pitju. Prav tako pri vseh ostalih opravilih, ki jih nikakor ne zmorejo sami. Zato jim vsi izdelki, ki smo jih prinesli, pridejo še kako prav,« je še povedala Maja.

Ob majhni pozornosti, ki jo je Miss Slovenije prejela v dar pa je Maja še vse otroke, ki so ji delali družbo razveselila s prav posebnimi vezalkami poslovnega parnterja projekta QuickShoeLace. Posebne vezalke, ki jih ni potrebno vezati.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Kontakt

Instagram

info@missslovenije.si

Aktualno

Dekleta, ali vas zanima nepozabna življenjska izkušnja?

Prijavi se zdaj!