More Than Beauty

Špela Šolaja, Ambasadorka More Than Beauty

Sem Špela Šolaja, 20. letna študentka, ki že od nekdaj najbolj uživa v stvareh, pri katerih lahko izraža svojo kreativnost. Sem oseba, ki občuduje unikatnost, drugačnost in posebnost.
Svojo strast sem tako našla v modi, skozi katero se lahko tudi sama izražam, zato sem se takoj prepoznala v zgodbi projekta More Than Beauty, ki podpira ravno to.

Vse se je začelo z mojim sodelovanjem pri projektu Miss Slovenija za Miss Sveta 2019. Projekt Miss Slovenije je v zadnjim letih postavil nove temelje, katerim samo zunanja lepota deklet ni dovolj. Če vprašaš mene imamo dekleta in ekipa, ki sodelujemo pri projektu res lepo poslanstvo, pri katerem z majhnimi koraki v pravo smer naredimo res veliko za našo prelepo Slovenijo. Projekt podpira slovenske kraje, podjetnike, športnike, kulturno in naravno dediščino, ter jim pomaga, da na ta način stopijo v ospredje in postanejo bolj prepoznavni. Na tem pa temelji tudi zgodba More Than Beauty, ki posebnim,manjšim, po našem ne dovolj opaženim podjetnikom, obrtnikom, idejam, okolju daje priložnost, da se pokažejo širšem trgu. 


Konec oktobra, se je s finalno prireditvijo moje sodelovanje pri projektu Miss Slovenija končalo, istočasno, pa se je začela pisati moja zgodba pri More Than Beauty. Hvaležna sem, da sem bila lahko del tega projekta, ki mi je odprl oči in pokazal pomembnost ohranjanja naše kulturne in naravne dediščine. Velikokrat sem mogla stopiti iz svoje cone udobja in si tako zgradila boljšo samozavest in izboljšala svoje javno nastopanje. Vse to, pa je bila zagotovo dobra odskočna deska za nadaljevanje moje zgodbe pri projektu More Than Beauty.
Trenutno je za nami otvoritev 1. showroom-a, ki pa se bo čez leto selil po vsej Sloveniji. Izdali smo tudi svoj prvi koledar, na katerem so predstavljeni kosi iz naše kolekcije. Res sem motivirana in polna idej, zato z ekipo že delamo na razvoju novega produkta, kateremu bom dodala delček svoje kreativnosti.


Spremljajte nas! 

Špela

 

 

 

Foto: Ivan Bliznetsov

  

Novice

Pomoč otrokom

Na obisku v OŠ Gustava Šiliha Maribor

30 september 2017
Pomoč otrokom

V ospredju projekta Miss Slovenije je slogan podpiramo Slovensko s slovenskimi izdelki, pri čemer pomagajo domači poslovni partnerji širiti tudi zavest o medsebojni pomoči. Velik poudarek je na humanitarnem področju, kjer zajemamo različne segmente in tokrat je Miss Slovenije Maja Zupan obiskala učence OŠ Gustava Šilliha v Mariboru. Majo so sprejeli dijaki šole, ki so jo pogostili s čajem. Vidno ganjena Miss Slovenije pa ni mogla skriti solz ob toplem sprejemu, ki ga je bila deležna.

»Osnovno šolo obiskuje 210 otrok mladostnikov starih od 7 do 26 let z lažjo, zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem in gibalnem razvoju. Vsi strokovni delavci, ki delajo z otroki, želijo za vsakega posameznika najti tisto, kar bi mu omogočilo optimalen razvoj njegovih sposobnosti in hkrati zmanjšanje njegovih težav na najnižjo možno stopnjo. Ves čas iščejo nove poti in rešitve za olajšanje težav njihovih učencev, še posebej za učence, ki so popolnoma odvisni od tuje pomoči,« je povedala Maja.

Največ tuje pomoči in nege potrebujejo učenci z težkimi oblikami cerebralne paralize in drugimi oblikami gibalne oviranosti. Med vsemi učenci, ki obiskujejo šolo, jih 45 potrebuje tujo fizično pomoč pri vseh dnevnih opravilih ter vso osebno nego.

»Zaupali so mi, da ti učenci potrebujejo vsakodnevno pomoč pri hranjenju in pitju. Prav tako pri vseh ostalih opravilih, ki jih nikakor ne zmorejo sami. Zato jim vsi izdelki, ki smo jih prinesli, pridejo še kako prav,« je še povedala Maja.

Ob majhni pozornosti, ki jo je Miss Slovenije prejela v dar pa je Maja še vse otroke, ki so ji delali družbo razveselila s prav posebnimi vezalkami poslovnega parnterja projekta QuickShoeLace. Posebne vezalke, ki jih ni potrebno vezati.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Postani del zgodbe tudi ti!

Prijavi se zdaj!