Postani del zgodbe tudi ti!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale

 

 

 

Špela Šolaja, Ambasadorka More Than Beauty

Sem Špela Šolaja, 20. letna študentka, ki že od nekdaj najbolj uživa v stvareh, pri katerih lahko izraža svojo kreativnost. Sem oseba, ki občuduje unikatnost, drugačnost in posebnost.
Svojo strast sem tako našla v modi, skozi katero se lahko tudi sama izražam, zato sem se takoj prepoznala v zgodbi projekta More Than Beauty, ki podpira ravno to.

Vse se je začelo z mojim sodelovanjem pri projektu Miss Slovenija za Miss Sveta 2019. Projekt Miss Slovenije je v zadnjim letih postavil nove temelje, katerim samo zunanja lepota deklet ni dovolj. Če vprašaš mene imamo dekleta in ekipa, ki sodelujemo pri projektu res lepo poslanstvo, pri katerem z majhnimi koraki v pravo smer naredimo res veliko za našo prelepo Slovenijo. Projekt podpira slovenske kraje, podjetnike, športnike, kulturno in naravno dediščino, ter jim pomaga, da na ta način stopijo v ospredje in postanejo bolj prepoznavni. Na tem pa temelji tudi zgodba More Than Beauty, ki posebnim,manjšim, po našem ne dovolj opaženim podjetnikom, obrtnikom, idejam, okolju daje priložnost, da se pokažejo širšem trgu. 


Konec oktobra, se je s finalno prireditvijo moje sodelovanje pri projektu Miss Slovenija končalo, istočasno, pa se je začela pisati moja zgodba pri More Than Beauty. Hvaležna sem, da sem bila lahko del tega projekta, ki mi je odprl oči in pokazal pomembnost ohranjanja naše kulturne in naravne dediščine. Velikokrat sem mogla stopiti iz svoje cone udobja in si tako zgradila boljšo samozavest in izboljšala svoje javno nastopanje. Vse to, pa je bila zagotovo dobra odskočna deska za nadaljevanje moje zgodbe pri projektu More Than Beauty.
Trenutno je za nami otvoritev 1. showroom-a, ki pa se bo čez leto selil po vsej Sloveniji. Izdali smo tudi svoj prvi koledar, na katerem so predstavljeni kosi iz naše kolekcije. Res sem motivirana in polna idej, zato z ekipo že delamo na razvoju novega produkta, kateremu bom dodala delček svoje kreativnosti.


Spremljajte nas! 

Špela

 

 

 

Foto: Ivan Bliznetsov

  

Nova Miss Slovenije je postala Maja Čolić!

28 junij 2021
Nova Miss Slovenije je postala Maja Čolić!

V nedeljo 27.6. smo v kompresorski postaji rudnika Hrastnik okronali Miss Slovenije 2020/21, 21-letno Ribničanko Majo Čolić.


Projekt Miss Slovenije, ki deluje pod sloganom “Podpirajmo slovensko in podprimo Slovenijo” se vsako leto seli v drug slovenski kraj. Letošnja finalna prireditev je potekala v Občini Hrastnik na treh lokacijah in sicer: v rudniku Hrastnik, bukvarni Zmajeva luknja in kompresorski postaji. Miss Slovenije 2020/21 je postala 21-letna Ribničanka Maja Čolić. Maji je lento predala direktorica podjetja Tosama, Mojca Šimnic Šolinc, okronala pa jo je Miss Slovenije 2019, Špela Alič.


Maja Čolić, Miss Slovenije 2020/21 bo od podjetja Dewesoft, v času svojega mandata, prejemala mesečno štipendijo v vrednosti 400 € in s podjetjem potovala po svetu ter predstavljala Slovenijo. Maja je postala ambasadorka Tosamine slovenske blagovne znamke Jasmin. Kot ambasadorka je dobila novo, vplivno vlogo, saj bo med svojo generacijo krepila zavedanje o pomenu naravnih materialov in izdelkov za zdravje. Miss Slovenije 2020/21 je postala tudi ambasadorka projekta “S teboj lahko”, ki ga organizira Varstveno delovni center Zasavje. Kot ambasadorka bo podpirala osebe z intelektualnimi ovirami (uporabnike VDC Zasavje) s podporo sočloveka in enakopravne vključitve v družbo.


Na finalni prireditvi so se poleg naziva Miss Slovenije 2020/21 podelili še sledeči nazivi:  • 1. spremljevalka: Lina Jenšac, ki prihaja iz Pragerskega. Lento ji je predal dr. Jure Knez, predsednik in soustanovitelj podjetja Dewesoft.

  • 2. spremljevalka: Neža Simčič iz Razdrtega. Lento ji je predal lastnik in direktor Rimskih Term, Valery Arakelov.

  • Miss osebnosti: Klavdija Kastelic iz Šentvida pri Stični. Lento ji je predal dolgoletni in zvesti partner projekta, Uroš Ščurek.

  • Miss Slovenskih novic: Dea Sofia Irmančnik, ki prihaja iz Šmartnega ob Dreti. Lendo ji je predala predstavnicaSlovenskih novic, Tina Horvat.

  • Miss fotogeničnosti : Vladlena Salyayeva iz Celja. Lento ji je predal fotograf Dejan Nikolič.

  • Ambasadorka More Than Beauty: Klavdija Čakš, ki prihaja iz Šmarja pri Jelšah. Lento ji je predala 1. spremljevalka Miss Slovenije 2019, Tinkara Smolar.

  • Obraz blagovne znamke Essentiq: Anela Bećiragić iz Ljubljane. Lento ji je predala Martina Drašler, predstavnica podjetja Essentiq.


Strokovno žirijo so sestavljali zvesti poslovni partnerji projekta: dr. Jure Knez, predsednik in soustanovitelj podjetja Dewesoft, Mojca Šimnic Šolinc, direktorica Tosame, Marko Funkl, župan Občine Hrastnik, Špela Alič, Miss Slovenije 2019 in Valery Arakelov, direktor in lastnik Rimskih term.


Krono, s katero smo okronali novo nosilko naziva Miss Slovenije 2020/21, je oblikovala 1. spremljevalka Miss Slovenije 2019, Tinkara Smolar. Bodoča magistrantka metalurgije in materialov je skozi znanje oblikovanja kovin ustvarila krono iz aluminija slovenskega porekla, ki jo krasijo simboli Občine Hrastnik - brušeno steklo, premog in hrastov list. Šopke, ki so jih prejele nosilke naziva so oblikovali v lokalni cvetličarni Joli.


Finalistke so v prvem izhodu predstavile z oblačili in dodatki družbeno odgovorne blagovne znamke More Than Beauty. Za varnost v rudniku so s čeladami in čelnimi svetilkami poskrbeli v Iglu Šport. Na večernem izhodu pa so si finalistk nadele čudovite obleke iz Poročnega kotička.


Za dekleta je pred prireditvijo poskrbela ekipa frizerjev SPA SPACE iz Celja - Zoran Pasarič in Matic Pasarič , ter vizažistka Mateja Kavčnik.


Za glasbeno popestritev finala so poskrbeli nastopajoči: Rudarska godba Hrastnik, ki neprekinjeno deluje že od leta 1853 in velja za drugo najstarejšo rudarsko godbo v Sloveniji. Vrhunski pevec in pianist Sašo Gačnik - “Svarogov”, ki deluje tudi v Rusiji. Mlada, zasavska glasbena skupina Pižoni, ki delujejo v okviru društva KUD Veter. Legendarni Miran Rudan; ter ena in edina Nuša Derenda, ki je Slovenijo ponosno predstavljala tudi na pesmi Evrovizije. Prireditev je povezovala Miss Slovenije 2017, Maja Zupan.


Za prenos dogodka v živo na socialnih omrežjih je poskrbela ekipa najboljših strokovnjakov na področju IT rešitev, Skupina Stroka.si. Celoten dogodek si lahko ogledate tudi na YouTube kanalu Miss Slovenije.


Svetovni izbor za Miss sveta bo letos potekal v Portoriku in sicer 16.12.2021.


Foto: Katja Kodba in arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x