Postani del zgodbe tudi ti!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale

 

 

 

Špela Šolaja, Ambasadorka More Than Beauty

Sem Špela Šolaja, 20. letna študentka, ki že od nekdaj najbolj uživa v stvareh, pri katerih lahko izraža svojo kreativnost. Sem oseba, ki občuduje unikatnost, drugačnost in posebnost.
Svojo strast sem tako našla v modi, skozi katero se lahko tudi sama izražam, zato sem se takoj prepoznala v zgodbi projekta More Than Beauty, ki podpira ravno to.

Vse se je začelo z mojim sodelovanjem pri projektu Miss Slovenija za Miss Sveta 2019. Projekt Miss Slovenije je v zadnjim letih postavil nove temelje, katerim samo zunanja lepota deklet ni dovolj. Če vprašaš mene imamo dekleta in ekipa, ki sodelujemo pri projektu res lepo poslanstvo, pri katerem z majhnimi koraki v pravo smer naredimo res veliko za našo prelepo Slovenijo. Projekt podpira slovenske kraje, podjetnike, športnike, kulturno in naravno dediščino, ter jim pomaga, da na ta način stopijo v ospredje in postanejo bolj prepoznavni. Na tem pa temelji tudi zgodba More Than Beauty, ki posebnim,manjšim, po našem ne dovolj opaženim podjetnikom, obrtnikom, idejam, okolju daje priložnost, da se pokažejo širšem trgu. 


Konec oktobra, se je s finalno prireditvijo moje sodelovanje pri projektu Miss Slovenija končalo, istočasno, pa se je začela pisati moja zgodba pri More Than Beauty. Hvaležna sem, da sem bila lahko del tega projekta, ki mi je odprl oči in pokazal pomembnost ohranjanja naše kulturne in naravne dediščine. Velikokrat sem mogla stopiti iz svoje cone udobja in si tako zgradila boljšo samozavest in izboljšala svoje javno nastopanje. Vse to, pa je bila zagotovo dobra odskočna deska za nadaljevanje moje zgodbe pri projektu More Than Beauty.
Trenutno je za nami otvoritev 1. showroom-a, ki pa se bo čez leto selil po vsej Sloveniji. Izdali smo tudi svoj prvi koledar, na katerem so predstavljeni kosi iz naše kolekcije. Res sem motivirana in polna idej, zato z ekipo že delamo na razvoju novega produkta, kateremu bom dodala delček svoje kreativnosti.


Spremljajte nas! 

Špela

 

 

 

Foto: Ivan Bliznetsov

  

S teboj nisem ti, s teboj sem jaz - Modna revija z vsebino

1 junij 2021
S teboj nisem ti, s teboj sem jaz - Modna revija z vsebino

"S teboj nisem ti" in "S teboj sem jaz" je osrednje sporočilo zaključne prireditve Gradimo VIP Zasavje, na kateri je potekala tudi modna revija z vsebino. Finalistke projekta Miss Slovenije so se skupaj z uporabnicami Varstveno Delovnega centra Zasavje in članicami za samopomoč rakavih bolnikov sprehodile po modni pisti v unikatih in kreativnih oblačilih poslovnega partnerja projekta, More Than Beauty.


Na sončni torek, 1. junija je v Zagorju ob Savi potekal srčni dogodek, Zaključek projekta Gradimo VIP Zasavje. VIP Zasavje je inovativen koncept vključevanja ranljivih skupin v družbo, ki ga na dveh glavnih temeljih gradi Varstveno delovni center Zasavje. Prvi so kompetence in samozavest invalidov za vključevanje v družbo, drugi pa je kreativno medsektorsko povezovanje in sodelovanje vodilnih, zaposlenih iz različnih organizacij, učiteljev in otrok s ciljem, da se skupaj naučimo odstranjevati poleg arhitektonskih ovir za invalide tudi ovire v glavah ljudi. Osrednje sporočilo in vizija projekta je “da postanemo vključujoča družba ZA VSE, v mislih, besedah in dejanjih”.


Prireditev je potekala v vzdušju pozitivne energije. Aktualne finalistke Miss Slovenije so se skupaj z uporabnicami Varstveno delovnega centra Zasavje in članicami za samopomoč rakavih bolnikov sprehodile po modni pisti v oblačilih in dodatkih družbeno odgovorne blagovne znamke More Than Beauty. Finalistke so si za to priložnost nadele jakne Focus, podznamke More Than Beauty by ME, ki so si jih v okviru enega izmed izzivov zašile kar same. Paket More Than Beauty by ME je kreativen in inovativen produkt, ki na svetovnem trgu predstavlja noviteto. Gre namreč za paket, s katerim si lahko posameznik z osnovnim znanjem šivanja samostojno zašije jakno vrhunske kakovosti. Uporabnice VDC Zasavje, ki so na modni reviji z vsebino prav tako nosile jakne More Than Beauty, so se opolnomočile in skupaj s finalistkami Miss Slovenije dokazale kako pomembno je, da imamo vsi ljudje priložnosti biti aktivni igralci na "družbenem odru" življenja.


Celotno dogajanje je bilo obogateno s kulturo, povezano v verzih zaposlene v VDC Zasavje, ob plesu, glasbi, poeziji uporabnikov in uporabnic. Na prireditvi je nastopila tudi aktualna Miss Slovenije, Špela Alič ter lastnica licence za Miss Slovenije, Jelka Verk.


Za prenos v živo je poskrbel poslovni partner projekta Miss Slovenije, Skupina Stroka.si, celotno prireditev si lahko ogledate na Facebook strani Miss Slovenije.

Foto: arhiv Miss Slovenije


Name:
Email:
Subject:
Message:
x